Rdeča barva
- Sladkorna pesa (od nežno roza do rdeče barve)
- Maroška rdeča gline (rdeča-rjava)
- Roza glina (rdeče-rjava)
Breskvina barva:
- Cayenne poper (čili v prahu, uporabljati previdno - zelo pikantne spojine)
- Paprika (od nežne do losos barve - lahko dražijo kožo upoštevajte razmerje: 2,5-5 ml na 500 g mila.).
Oranžna:
- Anata semena (Anato se pridobiva iz semen bikse (Bixa Orellana) najprej raztopi v olju - rumeno-oranžne barve)
- Korenje (od rumene do oranžne barve)
- Buča (temno oranžne barve)
- Morska krhlika - olje
- Kurkuma
Rumena:
- Cvetovi ognjiča
- Cvetje kamilice (rumeno bež barva)
- Curry v prahu (od zlate do jantarne, uporablja se previdno - lahko draži kožo)
- Kurkuma (od breskove do oranžne barve, približno 5 ml na 1,2 kg mila)
- Žafran
Zelena:
- Luzern (svetlo zelena)
- Kumara (svetlo zelena)
- Prah kane (bogata oljčna do sivo-zelene in rjave, 15 ml 2,3 kg mila)
- Alge
- alge spirulina (od zelene do smaragdne)
- Žajbelj
- Špinača (svetlo zelena)
- Pravi peteršilj ali koper, suh (svetlo zelena)
Modra:
- Eterično olje kamilice
- Koren indiga (nasičena modra - lahko pušča madeže na koži)
Vijolična:
- Alkana (najprej raztopi v olju - od bogato vijolične v neslišne modro)
- Carcade (rdeče rože hibiskus - vijolična, vijolična)
Rjava:
- Cimet (od bež do rjave - lahko draži kožo)
- Nageljnove mlete žbice
- Kakav v prahu
- Kava (od rjave do črne)
- Koren gabeza Gabez, navadni (Symphytum officinale ) (svetlo, mlečno rjava)
- Bezeg (svetlo rjava)
- Šipek (od svetlo rjave do temno rjave barve)
- Čokolada (rjava)
Bela:
- Kaolin
- Titanov dioksid (svetlo bela)
Bež:
- Mleko (od svetlo bež do rjave, odvisno od vsebnosti maščob in sladkorja)
Siva:
- Makovo seme (od sivo-modre do svetlo črne)
- Zdrobljen plovec
- Premog